Kezdőlap | Impresszum

A Zehnder több, mint 100 éve

A Zehnder GmbH a svájci Zehnder Cégcsoport leányvállalata. A Zehnder Cégcsoportnak világszerte vannak képviselői. Európában a különleges formatervezésű radiátorok gyártásában piacvezető szerepet tölt be.

2007 -
A frankfurti ISH kereskedelmi vásáron a Zehnder mint fűtés, hűtés és szellőző rendszer forgalmazó kiállította termékei teljes választékát. Az új formatervezett energiatakarékos rendszerek között megtalálható az új Zehder Onfloor levegő elosztó csőhálózat, a Villeroy & Boch by Zehnder Planus és a ZBN mennyezeti fűtő rendszerek.


2005 -
A Dualis termékcsaláddal a Zehnder új szabványokat teremt a radiátor tervezésben. Az alumínium burkolatú acél radiátor nagy arányú kellemesen sugárzó hőt ad. Megfelelő fürdőszobákba és lakóhelységekbe csakúgy, mint épületekbe. Az újítást kitüntették a Design Plus-sal.


2003 -
Az együttműködés kezdete a Villeroy & Boch-kal: a tervezők által a Villeroy & Boch sorozathoz alakított fürdőszoba radiátorokat a Villeroy & Boch by Zehnder  márkanéven értékesítik.


2001 -
Belépés a komfort szellőztetés üzleti területére.

1993 -
Hans-Peter Zehnder (4. generáció) átveszi a Cégcsoport Elnökségének vezetését.


2000 -
A Zehnder a Zehnder Multi-oszlop technológia 70 évét ünnepli. Ebből az alkalomból azokról az időkről kapja a nevét, amelyben megalakult: Zehnder Charleston.


1986 -
A Zehnder Holding  AG. nyilvánossá válik. Az új részvények kikerülnek a piacra.

1984 -
A Zehnder kifejleszt egy olyan termék design-t, mely a magas esztétikai követelményeinek is megfelel. Az első formatervezett radiátorok megjelennek a piacon – Zehder Art Deco és Zehnder Sculptur.


1980 -
A Zehnder és a Lahr-i Beutler  radiátor gyártó összeolvadásának köszönhetően a szilárd piaci pozíció tovább erősíthető.

Az első törülköző radiátor (Zehnder Universal) megjelenik a piacon. Most először kerül kifejlesztésre kettős használatú radiátor.

1964 -
A nagy kereslet miatt Német leányvállalat alakul Riegel-ben.


1953 -
Új piacok meghódítása. A Zehnder Németországba exportálja a cső radiátorait.

1930 -
Robert Zehnder feltalálja a cső radiátort (Zehnder Charleston). Az akkoriban használt öntött radiátorokkal ellentétben, a Zehnder cső radiátor sokkal könnyebb, jobb a hővezetése, sokkal költségtakarékosabb a gyártása és vonzóbb a kinézete is.


1923 -
A Zehnder fivérek -Walter és Robert- kifejlesztettek és megépítettek egy könnyű motorbiciklit, melyet évekig nagy számban gyártottak.

1895 -
Jakob Zehnder felállít egy kerékpár-, írógép-, varrógép- és mosógép műhelyt a svájci Gränichenben.


Termék elnevezése


Keresőszó

Termékkatalógus

Nézze meg online, töltse le vagy rendelje meg online a termékkatalógust.
Dokumentáció letöltéseDokumentáció megrendelése

© 2012 Zehnder Group Deutschland GmbH