Kezdőoldal | A vállalat | Impresszum | Adatvédelem

A több mint 100 éves Zehnder

A Zehnder GmbH a svájci Zehnder Group AG tagja. A cégcsoport a fűtőtestgyártás egyik nemzetközi piacvezetője és a hővisszanyeréses légkezelős rendszerek vezető gyártója Németországban. A Zehnder energiahatékony megoldásokat kínál a kellemes és egészséges helyiségklímához: termékválasztéka a formatervezett fűtőtestektől a kompakt energiaközpontokig, továbbá a kényelmes légkezelési rendszerektől a hűtő-fűtő mennyezeti sugárzópanelekig terjed.

2009
A Zehnder a frankfurti ISH vásáron innovatív és teljes körű szolgáltatóként mutatkozik be egészséges és kényelmes helyiségklímát teremtő rendszereivel. Itt prezentálja először fűtési, hűtési, légkezelési és melegvízkészítési feladatokat ellátó Zehnder ComfoBox kompakt energiaközpontját. Ugyanitt mutatta be a leggyorsabb és leghatékonyabb hűtő-fűtő mennyezeti sugárzópaneljét, a Zehnder Carboline sorozatot.


2007
Belépés az ipari légszűrő és légtisztító berendezések piaci szegmensébe.

A Zehnder a frankfurti ISH vásáron fűtés, hűtés és frisslevegő rendszerszolgáltatóként mutatkozik be. Az kiváló formatervezésű és energiahatékony rendszerinnovációk közé tartozik az új Zehnder OnFloor légelosztó rendszer, a red dot és az iF Design Award díjjal kitüntetett Villeroy & Boch by Zehnder Planus törülközőszárító, valamint a ZBN mennyezeti fűtő-hűtő rendszer.


2005
Dualis termékcsaládjával a Zehnder új mércét állít fel a fűtőtestek formatervezése terén. Az alumínium homlokburkolattal szerelt acél fűtőtestek nagy arányban bocsátanak ki hősugárzást, így kiválóan alkalmasak nagy terek, valamint a fürdő és a nappali fűtésére. Innovációnk elnyerte a Design Plus Award díjat.


2003
A Villeroy & Boch céggel való együttműködés kezdete:
A dizájnerek által a Villeroy & Boch terméksorozataihoz hozzáigazított fürdőszobai fűtőtesteket Villeroy & Boch by Zehnder társmárka alatt forgalmazzuk a továbbiakban.


2002
A Zehnder hűtőmennyezetekkel bővíti sugárzófűtés üzletágát. Termékeink alkalmazási területe immár az irodákra, kiállítási termekre és középületekre is kiterjed. A Zehnder sugárzó fűtő-hűtő rendszerek az esztétikus belsőépítészet és a kellemes helyiségklíma megtestesítői.


2001
Belépés a komfort légkezelés piaci szegmensébe.


2000
A Zehnder a vállalat hírnevét megalapozó Zehnder Mehrsäuler fűtőtest 70. évfordulóját ünnepli. A termék a jubileum alkalmából új nevet kap azután a kor után, amelyben megalkották: Zehnder Charleston.


1993
A Hans-Peter Zehnder (a család generációjának tagja) átveszi a cégcsoport irányítását.


1986
A Zehnder Holding AG tőzsdére megy. A cég papírjai a zürichi tőzsdén forognak.  

1984
A Zehnder kifejleszti a legkifinomultabb esztétikai igényeket kielégítő termékdizájnját. A Zehnder Art Deco és a Zehnder Sculptur révén piacra dobjuk az első formatervezett fűtőtesteket.


1980
A Zehnder és a Beutler fűtőtestgyártó vállalatok egyesülésével tovább javul a vállalat erős piaci pozíciója.

Piacra dobjuk az első törülközőszárító fűtőtestünket (Zehnder Universal). Ezzel mi ruházzuk fel először másodlagos szereppel a fűtőtesteket.

1964
A nagy keresletnek köszönhetően megnyitjuk első németországi leányvállalatunkat Riegel városában.


1953
Új felvevőpiacokat hódítunk meg. A Zehnder Németországba is exportálja csőradiátorait.  


1952
Belépés mennyezeti sugárzópanelek piaci szegmensébe ipari és kereskedelmi alkalmazásra. Sugárzó fűtőrendszereink akár 30 méteres épületekben és csarnokokban is alkalmazhatók.


1930
Robert Zehnder feltalálja a csőradiátort (Zehnder Charleston). Az akkoriban használatos öntöttvas radiátorokkal szemben a Zehnder csőradiátor jobb hővezető képességgel rendelkezik, lényegesen könnyebb, olcsóbb és szebb.


1923
A Zehnder-testvérek, Walter és Robert kifejlesztik és megépítik kismotorjukat, amelyet hosszú éveken keresztül nagy számban értékesítenek.

1895
Jakob Zehnder a svájci Gränichen városban megalapítja bicikli, valamint író-, varró- és mosógép műhelyét.


Prospektusok

Megtekintés, letöltés és ingyenes rendelés
Prospektus letöltéseProspektus megrendelése

© 2008 Zehnder Group | www.zehnder-group.com | info@zehnder-group.com